В новините
 
20.04.2009 12:03   Новината е видяна 11959 пъти
И юристите започнаха да закусват

Бургаски юристи, представители на основните политически сили, се обединиха около идеята за постоянна изборна администрация вчера, на работна закуска по повод професионалния им празник -16 април.    Инициативата за срещата, на която бе обсъдено изборното законодателство, бе на Златина Дукова от ГЕРБ, Евгений Мосинов от БСП и Вълчо Чолаков от СДС, които имат стабилен опит в организирането и провеждането на избори. На срещата присъстваха и  Константин Райков от СДС,  Момчил Бандрамалиев от ГЕРБ, Светла Каменова от НДСВ, Тинка Желязкова от БСП и Севин Неджидиева от ДПС. Всички изказаха мнение, че законодателните промени в последния момент преди вота объркват избирателите.
„Има логика и „за“, и „против“ промените в изборното законодателство. Друг е въпросът доколко времето стига и на парламента, и на субектите, които ще участват в изборите, да се подготвят. На ход е парламентът – или да се запазят досега действащите правила, или с квалифицирано мнозинство да се преодолее президентското вето и да се запазят промените в закона. Ако  частта за мажоритарния избор остане, в Бургаски регион ще се разиграе едно място, а останалите мандати ще се реализират чрез старата пропорционална листа. Такъв избор е правен, не мисля, че ще обърка избирателите, но ще създаде повече работа на комисиите. Обществото желаеше да гласува за личности. Дебатът е за минималния процент за избор на коалициите. Това е същественият и правен, и политически спор“, смята Евгений Мяосинов, който е председател на Районната избирателна комисия в Бургас за предстоящия вот за евродепутати.

http://www.factor-bs.com
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |