В новините
 
28.12.2010 13:05   Новината е видяна 7541 пъти
Художничка от Царево участва в Първия международен симпозиум по живопис в турския град Хереке
Преподавателят по рисуване в Царевското училище Милена Чернева беше сред участниците в Първия международен симпозиум по живопис в турския град Хереке, съобщиха от пресцентъра на общината. Симпозиумът бе организиран от Измитския университет и Община Хереке. Поканата към художничката бе отправена от проф. д-р Решат Башар, декан на Факултета по изобразително изкуство в Измитския университет.
В пленера са участвали осем творци от България – живописци, дизайнери и представители на няколко частни художествени школи от Габрово, Казанлък и Добрич. Сред тях бе и акварелистът Димитър Чолаков, директор на Художествената галерия в Търговище и преподавател в Шуменския университет.
Художниците рисуваха девет дни в Хереке, а творбите им бяха изложени в експозиция в град Измит. В симпозиума участваха и студенти от Измитския университет, които наблюдаваха творческия процес на художниците и черпеха от тях опит и знания.
В Хереке Милена Чернева е оставила седем свои творби. Работите й са абстрактна живопис с акрил и маслени бои и изразяват любовта й към хората и природата. Почерпила е вдъхновение от морето, от хармонията и единението в природата. „В Хереке забравихме за всичко и се пренесохме в един свят, в който времето бе спряло. Беше прекрасно. Чувствахме се щастливи от топлото посрещане и общуването с изкуството. Всеки от нас дойде зареден с много енергия и с една съвсем различна концепция за изкуството”, споделя художничката.
Участниците в симпозиума ще са първите, които ще изложат свои творби в Музея на модерното изкуство в Измит, който скоро предстои да бъде открит.
Ключови думи: Милена Чернева, живопис, Хереке, изкуство, симпозиум,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |