В новините
 
11.02.2005 12:18   Новината е видяна 3092 пъти
Общинските съвети определят пътни отсечки, за които няма да се плаща винетна такса
Изпълнителна агенция Пътища изпрати писма до областните пътни управления в страната във връзка с поставяните от кметове въпроси за плащането на винетна такса. В тях се дават указания за действие при промяна на границите на населените места.
Съгласно решение No 945/2004 г., винетна такса не се заплаща за обходните и околовръстните пътища, както и за участъците, обозначени със знаци за начало и край на населеното място, уточняват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Границите на населените места се определят с решения на общинските съвети.
При инициатива на общинските съвети за промяна на границите на населеното място, определени пътни отсечки могат да бъдат извадени от републиканската пътна мрежа и съответно – освободени от винетна такса.
След решението на Местните парламенти се подписват споразумителни протоколи между кметовете на общините и директорите на Областните пътни управления.
В протоколите ще бъдат обозначени местата за поставяне на пътните знаци и вертикалната сигнализация, оказващи началото и края на населеното място.
С вземането на решение за промяна на границите на населените места и съответно освобождаване на определени пътни участъци от винетни такси, общините се задължават да организират дейностите по тяхното поддържане.
Изпълнителна агенция “Пътища” ще осигури част от необходимите средства за финансиране на тези дейности, в съответствие със законовите разпоредби.
След обобщаване на всички промени, при необходимост Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще подготви предложение за промяна в решението на Министерския съвет за пътищата, за които се плаща винетна такса.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |