В новините
 
28.02.2005 12:21   Новината е видяна 3138 пъти
Несебърският градоначалник иска спешна среща с министър Игор Дамянов
Кметът на община Несебър Николай Трифонов поиска спешна среща с Министъра на образованието и науката Игор Дамянов. Поводът е проблема, който съществува с възстановените земи на собствениците в т.нар. "пионерски лагери" в село Равда.
Трифонов е изпратил писмо до образователния министър, в което предлага два варианта за решаването на проблема.
Първият е да се даде възможност на собствениците на земите да закупят сградите, които са построени на територията на техните възстановени имоти. Другото предложение на несебърския градоначалник е Националният център за отдих, възстановяване и спорт към Министерството на образованието и науката да закупи на пазарни цени земите, върху които са изградени сградите.
Това становище се формира, в резултат на проведени срещи между кмета на общината и потърпевшите.
Припомняме ви, че по реда на Закона за собствеността и ползване на земеделски земи, земите, бяха възстановени на собствениците им.
Те обаче не могат да влязат във владение, тъй като охрана, наета неизвестно от кого, възпрепятства достъпа им до земята.
Към писмото бе приложена и съответната документация, с молба, да се вземе отношение по така направеното предложение, с цел разрешаване на този наболял проблем.
Кметът на Несебър настоява представители на образователното ведомство да се срещнат с хората в Равда, на която да изложат позицията на министерството.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |