В новините
 
16.03.2005 12:34   Новината е видяна 3006 пъти
Програми на ЕС за развитие на образованието обсъждаха в Малко Търново
Какви са възможностите за получаване на средно и висше образование в страни от ЕС, кои програми, финансирани от Европейската общност дават права на българи да учат през целия си живот, да получават професионално образование, да стажуват и да изучават чужди езици, обсъждаха представители на местната власт, на неправителствени организации, ученици от горния курс, учители и директори на учебни заведения в Малко Търново.
Около 40 граждани от Малко Търново присъстваха на семинар на тема „ Програми на Европейската общност , допринасящи за развитие на образованието”, организирана от Центъра за Европейска интеграция в града. Той е създаден в изпълнение на Комуникационната стратегия на правителството за присъединяване на РБългария към ЕС.
Директорът на местната гимназия сподели, че неговото училище е спечелило проект по програмата „Коменски”, според който деца от Малко Търново и училища от две европейски държави ще обменят знания за културното наследство на своите страни, за природните и историческите забележителности, за еко образованието и т.н. Проектът ще започне да се изпълнява през есента.
Основният интерес на присъстващите на семинара беше насочен към възможностите за получаване на образование и работа в европейска държава. Учтелите се интересуваха по какъв начин могат да получат допълнителна квалификация в ЕС. Интерес предизвика и европейската доброволческа служба, младежкия обмен и възможностите, които дава програма „МЛАДЕЖ”, управлявана от Министерството на младежта и спорта.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |