В новините
 
06.10.2024 07:32
Търсене
 
 
16.09.2010
Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи
Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.
05.12.2009
Остават само дребни детайли, преди Даксон да стане „акула”
Само дребни детайли са останали за изглаждане, преди договорът на Даксон с „Черноморец-Бургас” да бъде обявен като факт. Това съобщи мениджърът Красимир Балъков, който заяви интерес за привличането на бразилеца от „Локомотив” /Пд/ още миналата пролет. „Трансферната сума си остава в кухнята. Едно обаче е сигурно – ние като подпишем договори, ги спазваме”, отсече Бала. Той призна и за интерес към защитника Иво Иванов, за когото се водят разговори с ръководството на „Берое”, но все още няма нищо сигурно. Мениджърът не съобщи други желани имена, но уточни, че в списъка за селекция не попадат играчи на „Левски”, ЦСКА и „Литекс”. Евентуалните нови попълнения са както от родния пазар, така и чужденци. Французинът Джон Глеле, който беше две седмици на проби, си е заминал за родината, но вариантът да бъде привлечен все още не е отпаднал.
27.11.2009
Коледният сезон в Бургас Плаза Мол започва с Деси Слава
Звездният Коледен сезон в Бургас Плаза Мол започва на 28 ноември (събота), когато поп-фолк дивата Деси Слава ще запали светлините на 8-метровата Коледна елха. Чаровната певица ще постави началото на многобройните Коледни изненади, подготвени от търговския център като поздрави всички посетители с едночасов концерт, започващ в 18.30 часа. В периода 28 ноември - 5 декември в Бургас Плаза ще бъде организирана Коледна томбола. Всеки посетител ще може да участва като напише името и координатите си върху касова бележка от покупка в мола и я пусне в една от Коледните урни. На 5 декември в 16.00 часа Дядо Коледа ще изтегли имената на късметлиите от томболата. Всеки от тях ще получи по една от над 100-те прекрасни награди, осигурени от търговските вериги в Бургас Плаза Мол - Carrefour, KFC, Elite Shoes, Esprit, Genesis, Foot Comfort, Hippoland, Kenvelo, Kolev & Kolev, Kreo Group, My Computer, Natural Product, New Silhouette, Noa Coffee, Triumph, UB Jeans, Uni Clean, Yan Coffee Break, DOMO, Subra.
12.10.2009
Половината публични дружества са заплашени от сваляне от борсата
Новата година е добра причина да започнеш на чисто. Може да се оттървеш от вреден навик или просто да промениш нещо. С началото на следващата година Българската фондова борса (БФБ) е решила да направи нещо подобно. Тогава над 200 публични компании (при общо около 400) може да се окажат негодни за търговия на регулиран пазар заради новите борсови правила, които влязоха в сила от 1 октомври. Застрашените дружества имат по-малко от три месеца гратисен период, в който, ако не отговорят на определени критерии за ликвидност, ще бъдат делиствани. За този период с книжата им трябва да има оборот от поне 4 хил. лв. на месец и средномесечно по 5 сделки. Ако не отговарят на критериите, могат да сключат договор с инвестиционен посредник, който да е маркет-мейкър и да осигурява ликвидност на акциите. В средата на годината дружествата вече получиха една отсрочка от три месеца по предложение на борсата. Оттам обаче коментираха, че сроковете сега няма да се променят.
18.09.2009
България в единния пазар на ЕС – констатации на гражданското общество през погледа на Асоциация на индустриалния капитал в България
Председателят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев ще представи вижданията на членовете на Икономическия и социален съвет „Намаляване на административните пречки и подобряване на бизнес средата” в рамките на форум „България в единния пазар на ЕС – констатациите на гражданското общество”, който ще се проведе на 18 септември 2009 в София. Форумът се организира от Европейския икономически и социален съвет чрез неговата структура Обсерваторията на единния пазар (ОЕП), с партньорството на българския Икономически и социален съвет, чиито член е Васил Велев. Презентацията на Васил Велев, който е докладчик на ИСС по темата, е в контекста на един от дванадесетте общоприети индикатора за конкурентоспособност – а именно намаляване на административните прегради пред бизнеса и повишаване ефективността на институциите.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |