В новините
 
26.07.2007 11:37   Новината е видяна 69982 пъти
Yes! ;) „Истинският мъж играе ...". Или как Ваклин си направи Партия

„Истинският мъж играе
докрай и си плаща за това"
Ърнест Хемингуей

Ваклин Стойновски е роден на 26 юни 1968 г. в Бургас. Възпитаник е на Английската гимназия в морския град, а след това е завършил УНСС - София със специалност финанси. Той е от онези хора, които имат ясна визия за бъдещето и още на 24 години започва да развива собствен бизнес.
Собственик е на „Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс" ЕООД. Компанията е на пазара повече от 15 години и е една от най-известните дистрибуторски фирми у нас. Нейни основни клиенти са Metro, Billa, OMV, Shell, McDonald"s, KFC, Pizza Hut, Goody"s, Happy.
Притежава първата частна пакетираща компанията Мултипак, която е абсолютен лидер на българския пазар.
Развива дейност и в сферата на развлекателният бизнес. Под шапката на веригата „Куул Плейс" управлява 13 заведения на територията на Бургас, някои от които са сезонни.
Негова фирма стопанисва Централния и Северния бургаски плаж, както и два подлеза на централния булевард в Бургас. През 2008 година ще започне строежа на първият обществен подземен паркинг.
Въпреки че е собственик на няколко успешни компании в различни сфери на бизнеса, Ваклин Стойновски непрекъснато търси нови предизвикателства. Най-мащабният му проект е изграждането на 150-метров небостъргач в Бургас, който ще бъде първата подобна сграда у нас. „Светът расте нависоко. България не може и няма да остане встрани от този процес", казва г-н Стойновски. Строителството на сградата ще започне още през октомври тази година.
Освен успешен бизнесмен г-н Стойновски е и изявен общественик, който заразява хората с новаторските си и нетрадиционни идеи. Той е сред онези представители на бизнеса, които разбират добре отговорността си към местните, национални и глобални проблеми и неведнъж се е включвал лично или чрез своите компании в социални и общественозначими кампании. Той е израснал в Бургас и е изключително привързан към родния си град. Тази любов е движещата сила на фондацията „Обичам Бургас".

Бойко Борисов поздравява Ваклин Стойновски с начинанието, новата партия,  и обещава да играят заедно на изборите в Бургас. "Опаковката понякога е по-важна от захарчето", казва той вглеждайки се нежно в младия мъж. След това двамата си тръгват. държайки се за мило за ръце.

855 души присъстваха на Учредителното събрание на партия “Бургас” в Театъра за драма, опера и балет в Бургас. За председател на партията беше избран единодушно бургаският предприемач Ваклин Стойновски. Един от заместник председателите на партия “Бургас” е бившият областен управител на Бургас Иван Витанов, а главен секретар ще е учителката Дена Димова. На Учредителното събрание бяха избрани и висшите контролни органи на формацията - Партиен съвет, Контролна комисия и Изпълнително бюро. Партийният съвет се състои от четиридесет и трима души, експерти в различни области, сред които са д-р Бойко Миразчийски, зам. директор на МБАЛ Бургас, Соня Георгиева, общественик, Бочко Бочев, директор на ОУ “Братя Миладинови”, Ася Бороджиева, културолог, Михаил Хаджиянев, юрист, Бинка Монева, председател на регионалната структура на слепите в града, Красимир Калудов , журналист. Политическа партия “Бургас” ще участва на предстоящите местни избори със своя листа за общински съветници, като към момента не предвижда да излъчва кметска кандидатура. Целта на новата формация е да се бори за просперитета на Бургас и да го превърне в новата морска столица на България. Партията не се определя като дясна, лява или центристка, а като “Партия от, на и за Бургас”.  На Учредителното събрание председателят на партията Ваклин Стойновски заяви: “Партията ни ще се стреми към прозрачно и честно управление, защото децата на Бургас трябва да растат щастливи, а родителите ни да имат спокойни старини в града, който са създали”. Партия “Бургас” няма амбиции за парламентарно представяне, но желае да участва активно в управлението на града. Вноската за членство в младата формация е само 1 лев, тъй като философията на учредителите е, че партията трябва да бъде максимално отворена и достъпна за гражданите на Бургас.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |